Ukoliko imate pitanja u vezi sa poreznim kontrolama, ┼żalbe, poreznim olak┼íicama, prihodima, u vezi posebnih poreza, poreza po odbitku ili drugih pitanja vezanih uz poreze, na┼íi saradnici Vam stoje na raspolaganju. Na┼íe usluge uklju─Źuju znanja i iskustva vezana uz poreze i operativni know-how kako bismo Vam pomogli da imate manje tro┼íkove.

U sklopu na┼íih usluga koje se odnose na porezno savjetovanje pru┼żamo usluge savjetovanja koje se odnose na:

POREZ  NA DODATNU VRIJEDNOST (PDV)

Porez na dodanu vrijednost u BiH se definiše Zakonom o PDV-i Pravilnicima o porezu na dodanu vrijednost, te velikim brojem mišljenja porezne uprave.

Klju─Źna pitanja koja se javljaju kod poreza na dodanu vrijednost su kako slijedi:

  • ┼íta je predmet oporezivanja?;
  • ┼íta predstavlja poreznu osnovicu?;
  • gdje je mjesto oporezivanja?;
  • da li je isporuka oporeziva ili ne?
  • koji su posebni postupci oporezivanja i dr.?
Sistem poreza na dodatnu vrijednost postaje sve slo┼żeniji. Na┼íi saradnici ve─ç du┼żi vremenski period prate razvoj sistema poreza na dodatnu vrijednost, te nam se mo┼żete obratiti s povjerenjem.
POREZ NA DOBIT
Pitate se kako zakonito platiti manje poreza na dobit?

Porez na dobit je direktan porez kojim se oporezuje dobit pravnih i fizi─Źkih lica u sistemu poreza na dobit.

Zakonski propisi iz podru─Źja poreza na dobit ─Źesto jasno defini┼íu kako je mogu─çe platiti manje poreza, ali preduzetnici nemaju vremena niti snage baviti se navedenim pitanjem.

Ako ste zainteresirani za pomoć pri sastavljanju prijave poreza na dobit, imate pitanje oko poreznog tretmana pojedinih troškova ili prihoda, slobodno nam se obratite.

POREZ NA DOHODAK

Porez na dohodak se ti─Źe svakog pojedinca. Da li ste sigurni da ste platili porez na cjelokupan dohodak?Iako se nekad smatra najjednostavnijim porezom, u stvarnosti je porez na dohodak jedan od najslo┼żenijih poreza, ┼íto je pogotovo slu─Źaj ako ostvarujete vi┼íe vrsta dohotka, ili ostvarujete dohodak iz inozemstva.

Obratite nam se ako Vam je potrebna pomo─ç pri sastavljanju prijave poreza na dohodak, tuma─Źenje Va┼íeg rezidentog statusa ili pomo─ç pri izradi prigovora ili ┼żalbe PUFBiH.

POREZNO PLANIRANJE

Porezno planiranje ili porezna optimizacija je tra┼żenje idealne porezne strukture koja ─çe minimalizirati porezna davanja Va┼íeg dru┼ítva. Pogotovo je primjenjiva na me─Ĺunarodne strukture, gdje se ─Źesto javljaju sljede─ça pitanja:

  • kolika je stopa poreza na dobit u pojedinoj zemlji?
  • koja su ograni─Źenja isplate dividendi i udjela u dobiti i dr.?

Obratite nam se na vrijeme!

 

“MI KREIRAMO ODLUKE”